Longeren is essentieel voor het trainen van jouw paard

Longeren biedt veel voordelen. Lees meer over de voordelen van longeren van je paard.

Waarom zou je longeren?

Longerende is een essentiële trainingsmethode in de ontwikkeling van je paard. Het biedt talloze voordelen en speelt een cruciale rol in de algehele educatie van je paard. Longeren heeft een positieve invloed op de training van je paard. Ontdek de voordelen en zie hoe longeren de capaciteiten van je paard naar nieuwe hoogten kan brengen.

Z

Verbeteren van de fysieke conditie

Z

Versterken van de spieren

Z

Ontwikkelen van balans en flexibiliteit

Z

Gedrag van het paard vanaf de grond observeren

Z

Gedragsproblemen corrigeren

Z

Communicatie verbeteren

Z

Respect tussen ruiter en paard

Z

Het leren van commando’s

Z

Verbeteren van gehoorzaamheid

Samen trainen versterkt de band

Echt longeren is niet zomaar een trainingsmethode, het is een bijzondere vorm van interactie tussen ruiter en paard. Door samen te trainen bouwen jullie een sterke band op. Het paard leert wennen aan stemhulpen, bereidt zich voor op aangespannen werk en oefent voorwaarts neerwaartse bewegingen.  Bovendien zorgt longeren voor een goede spierontwikkeling, uithoudingsvermogen en balans bij het paard. Maar het is niet alleen gunstig voor het paard.

Ook voor ruiters is het belangrijk om hun paard vanaf de grond te observeren. Hierdoor begrijpen ze de bewegingen en het gedrag beter. Longerende oefeningen zijn een waardevolle toevoeging aan het trainingsprogramma van elk paard. Met zorgvuldige begeleiding en regelmatige oefeningen kunnen zowel het paard als de ruiter profiteren van deze trainingstechniek. Samenwerken, genieten van de samenwerking en het paard even zonder ruitergewicht laten werken. Het versterkt de band en gymnastiseert beide zijden van het paard. Ontdek de waarde van longeren en creëer een sterke band met je paard.

Wil je graag een clinic boeken?

Wil je graag een onvergetelijke clinic boeken? Ik bied met veel plezier clinics aan, zowel op jouw eigen stal als bij de ruitervereniging. Ik sta klaar om mijn kennis en expertise met jou te delen en je te helpen jouw paardrijvaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Laten we samen werken aan jouw doelen en genieten van een leerzame en inspirerende clinic.