Werken aan de hand: een waardevolle trainingsmethode

Werken aan de hand biedt verschillende voordelen

Samen kunnen we je doelen bereiken door aan de hand te werken met je paard. Je paard kan de oefeningen doen zonder ruitergewicht en jij kan je paard goed observeren. En er zijn nog meer voordelen:

Z

Opbouwen van vertrouwen

Z

Verbeteren van gehoorzaamheid

Z

Balans

Z

Alle oefeningen die je ook onder het zadel kunt trainen met je paard zonder ruitergewicht

Z

Coördinatie

Z

Aanleren van nieuwe oefeningen

Z

Onbelast gymnastiseren

Conditionering van het lichaam van je paard

Conditionering van het lichaam van je paard is een essentieel aspect van werken aan de hand. Hierdoor kun je het lichaam van je paard versterken en conditioneren zonder extra gewicht van een ruiter. Dit geeft je paard de vrijheid om moeiteloos te bewegen en de oefeningen optimaal uit te voeren, wat resulteert in sterkere spieren, verbeterde balans en meer flexibiliteit.

Verbeteren van de motoriek

Verbeter de motorische vaardigheden, balans en kracht van je paard. Door deze techniek toe te passen, versterk je de band tussen jou en je paard, wat leidt tot uitstekende resultaten. Of je nu streeft naar meer harmonie in de relatie met je paard, specifieke gedragsproblemen wil aanpakken of simpelweg je trainingservaring wil verbeteren, werken aan de hand speelt een cruciale rol bij het bereiken van jouw doelen.

Met oefeningen zoals cirkels, zijwaartse bewegingen, tempowisselingen en overgangen kun je de motorische vaardigheden en balans van je paard verbeteren. Door gebruik te maken van de juiste hulpmiddelen en trainingsmethoden vergroot je de kracht van je paard en ontwikkel je een sterker, evenwichtiger en wendbaarder paard.

Wil je graag een clinic boeken?

Wil je graag een onvergetelijke clinic boeken? Ik bied met veel plezier clinics aan, zowel op jouw eigen stal als bij de ruitervereniging. Ik sta klaar om mijn kennis en expertise met jou te delen en je te helpen jouw paardrijvaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Laten we samen werken aan jouw doelen en genieten van een leerzame en inspirerende clinic.